Løberknæ

Er en smerte under eller ved siden af knæet, oftest på ydersiden, men nogle kan have smerterne hele vejen hen under knæskallen eller en følelse af smerter ind i knæet.30
Det skyldes en stramhed af Tractus Iliotibialis, som er en senevifte, der går fra hoften og ned til lige under knæet på ydersiden af låret. Det kommer af en stramhed og en forkorthed af34 senen, oftest grundet hård løbetræning eller styrketræning, men kan også være på grund af slag i årenes løb eller fald. Dette gør at vævet bliver beskadiget som ved et blåt mærke, men da det er senevæv og ikke muskelvæv, heler det langsommere og danner mere arvæv, som kan forkorte senen.
Behandling af dette vil være brug af T-tool, som vil gøre senevævet mere fleksibelt igen samt at der bliver snakket om hvad der skal undgås for ikke at overbelaste vævet igen, derefter skal benet og senen bruges igen så den kan forblive fleksibel.

Navnet løberknæ, kom fordi det oftest kun var løberne der fik denne skade – nu ses det i større udbredelse blandt både løbere, men også styrketræning eller fitness folk, da de også får belastet ydersiden af låret.

Springerknæ

Click here to add your own text